Hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. Kilo vermekten kanseri önlemeye, gençleşmeden anne sütüne kadar pek çok yararı bulunan hurma, doğal şifa kaynağı olmasıyla dikkat çekiyor. Ramazan ayında Sofralarımızdan eksik etmediğimiz hurmanın faydalarını sizin için derledik.

1. Kilo Verme

Responsive image

Son zamanlarda ki araştırmalar gösteriyor ki hurma meyvesi tok tutmanın yanında yağ yakımına da yardımcı oluyor. Diyetisyen kontrolünde hurma diyetlerini uygulayanlar sonuçlardan gayet memnun.

2.Kansere Karşı Koruma

Responsive image

Yüksek lif içeriği ve zengin vitaminleri ile hurma tam bir antioksidan deposudur. Düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirir, metabolizmayı düzenler ve kansere karşı savaşır.

3.Cilt Bakımı/ Güzelliği

Responsive image

Hurmanın faydalarından biri de cildi onarmasıdır, içerdiği yüksek antioksidanlar ve B vitamini sayesinde cilt yüzeyini onarır, lekeleri ve kırışıklıkları önler, pürüzsüz ve elastik bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

4. Kalp Sağlığı Koruma

Responsive image

Ramazanda sofralarımızdan eksik etmediğimiz hurma, içerdiği yüksek potasyum sayesinde tansiyon (kan basıncı) ve kalp ritmini dengelemenin yanında, kolesterol içermediği İçin de kalp dostu besinler arasında yer alıyor. Aynı zamanda içerdiği antioksidanlarla kalbi zararlı bakterilerden ve mikroplardan koruduğu için kan pıhtılaşmasının ve damar tıkanıklığının önüne geçiyor.

5.Hafızayı Güçlendirir

Responsive image

A ve B vitaminlerinin yanında yüksek miktarda magnezyum da içerdiği bilinen hurma, düzenli tüketimde hafıza kaybı riskini azaltıyor.

6. Doğal Antidepresan

Responsive image

Günümüzde depresyon tanısının artması ile birlikte antidepresan kullanımı da her geçen gün artıyor, yaşanan stres ve beraberinde getirdiği stres tabanlı hastalıklara karşı hurma, içerdiği B6 ve magnezyum sayesinde sinir sistemini güçlendirip rahatlamanızı sağlıyor.

7. Kansızlığa Karşı Etkili

Responsive image

Kansızlık vücudun yeterince kırmızı kan hücresi üretememesi veya kırmızı kan hücrelerinin normalden daha kısa sürede yok edilmesi sonucunda ortaya çıkıyor, Hurma içerdiği demir sayesinde hemoglobin sentezini artırıyor aynı zamanda içerisinde bulunan B2 ve B3 vitaminleri kırmızı kan hücrelerini üretimine destek oluyor bu sayede kansızlık riskini düşürüyor, aynı zamanda demir eksikliği tedavisi gören insanlarda da iyileşme sürecini hızlandırıyor.

8. Kemikleri Güçlendirir

Kemikleri Guclendirir

Hurma, potasyum ve fosfat içeriği ile kemik erimesi, kemik yumuşaması veya çeşitli vitamin-mineral eksikliğinden oluşabilecek kemik sorunlarının riskini azaltıyor. Beraberinde çocuklarda kemik gelişimine katkı sağlıyor.

9. Anne Sütünü Arttırır

Anne Sütü

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan hurma meyvesi içerdiği potasyum, magnezyum A ve B vitaminleri ile anne sütünün miktarını ve kalitesini arttırıyor.

10.Sindirim Sistemini Düzenler

Sindirim Sitemi

Hurmanın içerdiği lif ve şeker sindirim sistemi için oldukça faydalıdır.